Fredag d. 18. oktober 2019 kl. 20

JURE CERKOVNIK (Slovenien)


JURE CERKOVNIK

Fredag d. 18. oktober 2019 kl. 20

Årets unge stortalent!

Musik af Ferdinand Rebay, William Walton, Atanas Ourkouzounov , Agustin Barrios Mangoré.

Billetter:

  • Standard: 149 kr.
  • Pensionister, unge under 18, studerende : 99 kr.
  • Gruoper på 3 personer og derover: 75 kr. pr. person.

Jure Cerkovnik (f. 1990) påbegyndte guitarspillet i 7-års alderen, og indspillede allerede som 13-årig for Slovensk radio og TV.

I 2015 afsluttede han med udmærkelse sine master-studier hos Alvaro Pierri på Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien, og tog senere endnu en mastergrad hos Prof. Anders Miolin ved Zürcher Hochschule der Künste.

Han har deltaget i utallige nationale og internationale solistkonkurrencer og opnået topplaceringer i intet mindre end 17 af dem, hvoraf særligt, udover en række 1. præmier i nationale ungdomskonkurrencer, bør nævnes:

- 1. Præmie i Sarajevo Guitar Competition.

- 1. Præmie i 1st at Mürski Festival Guitar Competition.

- “Special prize” i Weimars Internationale Guitarkonkurrence.

Han gav sin første komplette solokoncert i en alder af 16 år, og har siden optrådt i Slovenien, Belgien, Schweiz, Østrig, Tyskland, Italien, Japan, Taiwan i koncertsale som f.eks. Wiens Koncerthus, Iwami Arts Center, Ljubljanas Fiilharmoniske Sal, Ehrbar Saal i Wien samt Sarajevos Nationalteater, samt på en række musikfestivaler.

Han har flere gange optrådt som solist med symfoniorkester og fremført værker som Joaquín Rodrigos “Fantasía para un Gentilhombre” og “Concierto de Aranjuez” med fornemme orkestre som Sarajevos Filharnoniske Orkester, Sloveniens Filharmoniske orkester, m.fl.

Fra 2017 har han været ansat son assistent for Prof. Anders Miolin på Zürcher Hochschule der Künste og har tillige afholdt masterclasses i en række lande.

I 2017 indspillede han sin første CD indeholdende musik af Atanas Ourkouzounov,

Manuel. M. Ponce, Dušan Bogdanović og and Ferdinand Rebay.