Raphaël Feuillâtre

(Frankrig)

Onsdag d. 17. oktober 2018 kl. 20

Onsdag d. 17. oktober kl. 20

Raphaël Feuillâtre (Frankrig)

Musik af Villa-Lobos, Granados, Assad, Piazzolla, Llobet, Dyens.

Billetter:

  • 199 DKK (Standard)
  • 149 DKK (Stud./pens./uu18)
  • 99 DKK (Vennebillet*)

* Vennebillet: Køb en alm. billet til enhedspris (standard eller stud./pens./uu18) og tag op til 5 venner med til halv standardpris (99 kr.). Vennebilletten købes samtidig med enhedsbilletten - klik f.eks. på "Køb billet" til Raphaël Feuillâtre og vennebilletten fremstår som en valgmulighed.

Onsdag d. 17. oktober kl. 20

Den kun 20-årige vinder af Guitar Foundation of Americas solistkonkurrence i august 2018!

Tro os! - denne unge franskmand er genial. Allerede både musikalsk og klangligt umådeligt velfunderet - og besidder en djævelsk, men samtidig raffineret virtuositet og sikkerhed af de meget sjældne. Festivalledelsen opdagede ham ved en konkurrence og festival i Zagreb, April 2018, og han havde ikke spillet i ret mange sekunder før det var afgjort at han ubetinget var kandidat til at blive inviteret til International Guitar Festival Aarhus, og det blev således allerede muligt i år, trods hans tæt fyldte koncertkalender.

____________________________

Raphaël Feuillâtre (f. 1996) begyndte at spille klassisk guitar i 9-års alderen med Hacène Addadi på Musikskolen i Cholet, og fra 2012 modtager han undervisning hos Michel Grizard på Musikskolen i Nantes.

Tre år senere bliver han optaget på Conservatoire National Supérieur de Musique (“Pariserkonservatoriet”) i Roland Dyens’ klasse hvor han efterfølgende forbereder en master i musikalsk fortolkning hos Tristan Manoukian (ny professor i klassisk guitar på Pariserkonservatoriet efter Roland Dyens - 1955-2016).

Sideløbende med disse studier perfektionerer Raphaël sig gennem undervisning hos Judicaël Perroy, en personlighed som har haft vigtig indflydelse på hans kunstneriske udvikling.

Samtidig deltager han i en række internationale guitarkonkurrencer, hvori han har opnået en række præmier, eksempelvis førstepræmie i “José Tomás” Internationale Konkurrence i Petrer (Spanien). Som følge af disse bemærkelsesværdige succéser inviteres han jævnligt til festivaler i Frankrig og andre lande, som f.eks. Kroatien, Bosnien-Herzegovina, Ungarn, Holland, Montenegro, Spanien, Brasilien og Argentina.

Hans første CD udkom i 2018 på pladeselskabet JSM Guitar Records og indeholder musik af Bach, Granados, Tansman, Sérgio Assad og Roland Dyens.

Efter at have vundet den kolossalt prestigefyldte konkurrence “Guitar Foundation of America” i 2018 er Raphaël nu i gang med sin 2. Indspilning på Naxos, og begiver sig i 2019 og 2020 ud på en 6 måneders turné i USA og Canada, men også Mexico og Japan. CD-indspilningen og turnéen er delpræmier for vindere af denne konkurrence.

Ved siden af sine koncertaktiviteter er Raphaël meget optaget af det pædagogiske, og er blevet optaget på “Concours National de la Fonction Publique Territoriale” hvor er han i færd med at fuldende han sin uddannelse som statsprøvet guitarlærer.

Han deler endvidere ud af sin sin viden på masterclasses i forbindelse med sine talrige koncertrejser, såvel som på Musikskolen i Villeneuve-la-Garenne.


____________________________

Koncertprogram:

Heitor Villa-lobos (1887-1959): Prélude # 5

Miguel Llobet (1878-1938): Variations sur un thème de Sor

Sérgio Assad (f. 1952): Aquarelle

Ariel Ramírez (1921-2010): Alfonsina y el mar

Enrique Granados (1867-1916): Valses poéticos

Phillipe Rameau (1683-1764): Les tendres plaintes, Le rappel des oiseaux

Roland Dyens (1955-2016): Triaela (3ème mvt), Clown down, Gismonti au Cirque