Søndag d. 13. oktober 2019 kl. 20

Villén & Sjølin

(Danmark)

VILLÉN & SJØLIN

Søndag d. 13. oktober 2019 kl. 20

NORDISK AFTEN (med mere!)

Musik af Jacob Gade, Carl Nielsen, Wilhelm Peterson-Berger, Jean Sibelius, Edvard Grieg, Vittorio Monti, Luisa Sobral, Astor Piazzolla .

Billetter:

Standard: 149 kr.

Stud./pens./uu18: 99 kr.

Grupper på 3 eller flere: 75 kr./person


___________________________________________________

Partoutkort til alle festivalens arrangementer

999/699/499 kr.


Linnéa Villén (fløjte) og Allan Sjølin (guitar) udgør duoen ”Villén & Sjølin”. De er begge uddannede fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor de begyndte deres musikalske partnerskab i 2015.

Det er blevet til et utal af koncerter siden og duoen har udviklet et unikt samspil som er baseret i duoens arrangementer og intuitive musikalitet.

Villén & Sjølin har udgivet deres første CD i 2017 - ”Goddag! Goddag!” – med musik udelukkende af Carl Nielsen og har deres anden udgivelse på trapperne i 2019 – ”Nordic Lyric Pieces” med værker af nordiske komponister som Sibelius, Grieg og Peterson-Berger.

”Karisma” – ”virtuositet” – ”inderlighed” – ”originalitet”, er blot nogle af de ord der kan sættes på fløjte & guitar duoen, Villén & Sjølin, som altid bestræber sig på at levere en musikalsk og personlig kraftpræstation.

Biografier? Naturligvis! Damerne først:

Linnéa Villén færdiggjorde i 2009 sin kandidateksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved Toke Lund Christiansen. I sin studietid har Linnéa været i Lübeck, Paris, München, Berlin og New York for at få undervisning hos nogle af de fremmeste lærere i verden. Hun vandt 1. pris i den internationale fløjtekonkurrence ”The winner of Belgrade” for sin fremførelse af et serbisk stykke skrevet af Milana Stojadinovic-Milic for fløjte og klaver.

I 2010 blev hun optaget på solistklassen i København ligeledes ved Toke Lund Christiansen. Hendes debutkoncert blev afholdt i februar 2014 med store roser fra publikum og i udtalelsen fra juryen.

Linnéas iværksætterhjerte brænder for at præsentere den klassiske musik for et bredere publikum. Her har hun bl.a stået bag Torsdags-hus-koncerten, Vinpressionisme – vinsmagning med klassisk musik og Ind i symfonien – et projekt med hvor publikum får lov at sidde blandt orkestret.

__________________

Allan Sjølin er født i 1986 og begyndte at spille guitar som 11-årig. Han er nu færdiguddannet på solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som elev af Jesper Sivebæk med debut i efteråret 2015.

Han har i samarbejde med guitaristen Martin Buono dannet duoen Copenhagen Guitar Duo som har spillet sammen i godt over et årti. Deres repertoire består af traditionel guitarduo repertoire, som Domenico Scarlatti og Joaquin Rodrigo, men også nye danske værker som f.eks. Christian Winther-Christensens ”Knocking out of heavens door” (uropført af Copenhagen Guitar Duo i 2012) og deres arrangement af Martin Lohse’s akkordeonværker ”Passing” og ”Menuetto”.

Som solist har han bl.a. opført Concierto de Aranjuez af Joaquin Rodrigo for guitar og orkester adskillige gange og er en ivrigt efterspurgt akkompagnatør for operasangere

Sideløbende med guitaren har han også spillet mandolin siden 2011. På dette instrument har han spillet i over 45 forestillinger i Det Kongelige Kapel.